Composite Expertise Center

CEC en Avans Hogeschool hebben de start ingezet om eerstejaars werktuigbouw studenten een module ‘Composiet Awareness, ontwerp, uitvoering en inspectie’ te geven in combinatie met het project ‘lichtgewicht voertuig’, waarbij de studenten in een jaarlijks terugkerende competitie een parcours met een elektrisch aangedreven voertuig zo snel mogelijk af moeten leggen. Er wordt uiteraard ook gekeken naar originaliteit, MVO aspecten, ontwerptechnieken, gebruikte materialen en beargumentering.
Medio maart zullen twee voertuigen aan de start verschijnen welke onder begeleiding en opleiding van CEC zijn ontworpen, geproduceerd en geïnspecteerd.

Het Composieten Expertise Center heeft meer dan 25 jaar kennis en ervaring met betrekking tot composieten. CEC is o.a. gespecialiseerd in de discipline Maintenance, Repair & Overall (MRO). In deze discipline is er een enorme vraag naar gekwalificeerde specialisten, welke door CEC opgeleid worden. Op dit moment leidt CEC praktijkgericht op voor MBO en HBO en FOCWA leden. CEC wil haar expertise in alle sectoren uitdragen, naast de Aerospace sector is zij ook actief in de sectoren Constructie & Infrastructuur en Automotive & Transport, Olie & Gas en Marine & Offshore.
Naast het aanbieden van opleidingen kan CEC ook optreden als kennispartner voor bijvoorbeeld het managen van grote composieten infrastructurele projecten, het omschakelen van conventionele materialen naar composieten of het verkrijgen van EASA.
Afgelopen jaar is op Gate2 de eerste Boeing cursus gegeven met betrekking tot composieten, dit is voor Aerospace & Maintenance in Nederland een enorme mijlpaal.