Daedalus Aviation Group

Daedalus is opgericht in 1993 en is vanaf dat moment wereldwijd werkzaam geweest binnen de Maintenance Repair en Overhaul (MRO) sector. Het bedrijf richt zich met name op het inzetten van on-site support teams voor het uitvoeren van eerste- en tweedelijns onderhoud, componenten onderhoud, depot onderhoud, modificaties en upgrade programma’s in de militaire luchtvaart sector. Daedalus beschikt over een flexibel bestand aan volwaardig gekwalificeerde en gecertificeerde onderhoudstechnici welke allen beschikken over de benodigde security clearances.

Daedalus is ISO 9001:2008 gecertificeerd en compliant met de NATO Allied Quality Assurance Publication (AQAP) 2120. Binnen de organisatie zijn momenteel circa 75 personen in vaste dienst binnen diverse vakgebieden, zoals vliegtuigplaatwerk, avionica, (hydraulische) systemen en vliegtuigmotoren. Het overgrote deel van onze technici beschikt over minstens 20 jaar ervaring op het gebied van MRO, dit met name voor het F-16 wapensysteem, Apache AH-64, Chinook CH-47 en Cougar AS-532 helicopter.

De ruime ervaring van Daedalus bestaat uit intensieve betrokkenheid bij nagenoeg alle onderhouds- en modificatieprojecten van de Koninklijke Luchtmacht (KLu), zoals Falcon UP / Pacer SLIP, Mid-Life-Update (MLU), Falcon STAR / Pacer AMSTEL, maar ook Lijn Onderhoud en Fase Inspecties (200 en 300 uurs). Daarnaast heeft Daedalus het volledige Falcon UP programma voor de Indonesische Luchtmacht en voor de Chileense luchtmacht het Falcon STAR / Pacer AMSTEL programma uitgevoerd op locatie. Verder assisteert Daedalus de Noorse Luchtmacht bij de uitvoering van Lijn Onderhoud en Fase Inspecties op de operationele F-16 velden aldaar.