MATinspired

MATinspired is in 2008 opgericht om klanten meer technisch inzicht in de materialen van hun product te geven. Dit doen we door middel van advies, schade-onderzoek, workshops, materiaalonderzoek, analyses en ontwikkeling van testkits.

Schade-onderzoek

U kunt ook bij ons terecht voor schade-onderzoek. We kunnen bijvoorbeeld breuken, scheurvorming, slijtage, roest, corrosie, vervuiling, vlekken en coatingproblemen aan uw product analyseren in ons laboratorium. Op deze manier kunnen we de achterliggende oorzaak van de problemen blootleggen, zodat u vergelijkbare schade aan uw product in de toekomst kunt voorkomen.

Workshops

We geven in ons laboratorium workshops op het vlak van materiaalkunde en analysetechnieken, zoals de workshop Metallografie en de workshop Metaalkunde. Deze workshops zijn onder andere bedoeld voor laboratoriummedewerkers, onderzoekers en laboratoriummanagers, constructeurs, vertegenwoordigers en kwaliteitsmedewerkers. Na een workshop kunnen de deelnemers de materialen van hun producten nauwkeuriger en efficiënter analyseren waardoor zij meer materiaalkundig inzicht verkrijgen. Inzicht dat nodig is om hun product te kunnen verbeteren.

Onze eerstvolgende workshops:

–          2-daagse workshop Metaalkunde op dinsdag 5 en dinsdag 12 juni 2018
–          2-daagse workshop Metallografie op donderdag 21 en vrijdag 22 juni 2018
–          Praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie op maandag 25 juni 2018
–          Workshop Metaalkunde en PMI op vrijdag 29 juni 2018.

Materiaalonderzoek en ontwikkeling

We kunnen ook materiaalonderzoek en -ontwikkeling (O&O) voor u uitvoeren. Hierbij voeren we diverse testen en analyses uit en maken we desgewenst prototypes. Op basis van de resultaten van dit onderzoek kunnen we uw materiaal vervolgens optimaliseren voor een specifieke toepassing. Zo kunnen we uw concurrentiepositie versterken door de kwaliteit van het materiaal, het oppervlak of de coating van uw product te verbeteren.

Testkits

U kunt ook bij ons terecht voor testkits voor verschillende materialen. Hiermee kunt u zelf uw materiaal testen. Zo leveren we bijvoorbeeld testkits die lasnaden zichtbaar maken en testkits waarmee u kunt bepalen of er bijvoorbeeld lood of chroom-6 in een verflaag of coating aanwezig is.