De impact van Digitalisering in de maakindustrie

14:00: inloop

14:30: “Digitalisering bedreigingen en kansen  voor het MKB” door Matthijs Punter TNO

14:50: Q&A

15:00: “Digitalisering van onderhoud en nieuwe diensten” door Paul van Kempen Projectleider Campione 

Het CAMPIONE project is gericht op 100% voorspelbaar onderhoud in de procesindustrie. Via het fieldlab en living labs binnen het project worden innovaties versneld richting waardevolle toepassingen en business cases.

Deze zijn gebaseerd op het al lang bestaande concept van condition based maintenance, maar dit concept heeft een boost gekregen door de mogelijkheden van Smart Industry. Deze mogelijkheden hebben gezorgd voor veranderingen binnen de waardeketen van maintenance, alsook nieuwe business kansen. Voorbeelden hiervan zijn de control tower diensten voor de Chemelot site, windparken op zee en monitoring services voor asset owners met relatief kleine onderhoudsafdelingen.

15:20: Q&A

15:30: “IOT toepassingen voor duurzame koelsystemen” door  Maarten Wijffelaars Smart Coolwater project

Toelichting: Op initiatief van Gate2/Midpoint Brabant is er een samenwerking ontstaan tussen Cool Industries, Pathema en Ericsson. De samenwerking richt zich op duurzame waterbehandeling in gesloten koeltorens en verdampingscondensors. Ericsson gaat de data die de koeltoren en waterbehandeling genereert middels een narow band IT-toepassing  in de Cloud verzamelen, visualiseren en analyseren. Door real time te meten, analyseren en acteren ontstaat een Condition Based Maintenance systeem. Met deze innovatieve techniek ontstaan nieuwe business modellen die de bedrijfszekerheid, energie efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie gaan verbeteren.

Doelstellingen zijn: waterbesparing, géén waterbehandelingschemicaliën verbruik, hogere beschikbaarheid van dek installatie, lagere operationele en onderhoudskosten. De proefinstallatie is operationeel en opgesteld bij Jardin in Rijen.

Q&A 

16:30 Netwerk borrel

Datum

19 november 2018