Explore the future: Smart Maintenance Experience

Ervaar de toekomst tijdens de hands-on Smart Maintenance Experience van ifm, IJssel, Avans, ROC Tilburg en World Class Maintenance. Op dinsdag 27 maart neem je het digitale heft in handen door te ervaren wat technieken als 3D-augmented reality en slimme sensoren toevoegen aan een stabiel productieproces en het onderhoud daarvan.
Online configureer je een product, om deze vervolgens met behulp van een AR-bril te bouwen. Je gaat aan de slag met een collaborative robot en 3D-printer. Probeer alle nieuwste digitale innovaties live uit op 27 maart om 13:00 uur in Fieldlab Campione in Gilze Rijen.

Programma

 •  13:00 u Inloop
 • 13:30 u Opening door Paul van Kempen, Fieldlab CAMPIONE, World Class Maintenance
 • 13:45 u Augmented reality (AR) voor industriële toepassingen door Ruben Boom, ifm
  Tijdens deze hands-on demonstratie komen de werelden van 3D-camera technologie, consumentenelektronica, slimme software en industriële toepassingen samen. AR binnen de industrie? Oordeel zelf.
  Naar een Smart Industry m.b.v. nieuwe technologieën, door Mark Peters, IJssel
  Maak kennis en ervaar nieuwe technologieën als Internet of Things, Augmented Reality, Collaborative Robotics, 3D-Printing en Drones, en zie de samenhang tussen nieuwe technologieën en het smart maken van productie en onderhoud.
 • 14:20 u Digitalisering en predictive maintenance door Edwin Slot, ifm
  De wereld van slimme sensoren die middels een nieuwe, internationale standaard communiceren. Deze digitale communicatie middels IO-Link brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee die live zullen worden gedemonstreerd.
 • 14:50 u Pauze
 • 15:10 u Van sensor data naar uptime door Martin Blenkers, IJssel
  Praktijkvoorbeelden in de wereld van het verbeteren van beschikbaarheid (uptime) van kritische installaties. Van het in de cloud verzamelen m.b.v. slimme sensoren, het op afstand monitoren en analyseren van data tot het voorspellen van slijtage en falen en bepalen van benodigde acties ter verhoging van de uptime.
 • 15:45 u Slimme sensoren door René Potters en studenten van Avans Hogeschool en Elmo Arrias van ROC Tilburg
  Bouw zelf slimme sensoren en actuatoren! Een bouwverslag hoe standaard componenten zoals een Lopy worden toegepast voor Campione en zijn verbonden met het bestaande DCS systeem.
 • 16:15 u Afsluiting en netwerkborrel

N.B. Aanmelden voor dit evenement kan alleen op basis van uitnodiging:

In de ochtend is het programma voor studenten van 8:45 uur tot 11:30 uur, eveneens op uitnodiging.

Datum

27 maart 2018