Grenzeloos ondernemen tijdens de Brabantdag

Dit jaar is Breda op 13 juni de locatie van de Brabantdag. De relatiebijeenkomst staat in het teken van grenzeloos verbinden en ondernemen, een verwijzing naar de goede banden tussen Noord-Brabant en onze zuiderburen. De Brabantdag richt zich op ondernemers, overheden en vertegenwoordigers van kennisinstellingen die elkaar willen leren kennen, inspireren en misschien zelfs zaken doen met elkaar. De deelnemers kunnen op deze dag bedrijven in Breda en omgeving bezoeken. En voor praktische vragen terecht op de informatiemarkt in het Chassé Theater.

Breda is niet alleen uitgekozen vanwege de in 2017 behaalde titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ maar ook vanwege de centrale ligging en de van oudsher nauwe banden met hun Belgische buren. Ook in dit deel van Noord-Brabant bloeit de economie volop en vinden we talrijke verrassende, innovatieve bedrijven. Vanaf april is Breda bovendien direct verbonden met Antwerpen en Brussel door de internationale treinverbinding vanaf Amsterdam.

Kennis delen
De Brabantdag begon in 2001 als een kleinschalig initiatief en groeide uit tot een belangrijk netwerkevent met deelnemers uit Noord-Brabant, Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. De laatste editie van de Brabantdag werd in 2016 gehouden in Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en het Techmekka van België. In 2018 willen wij de grenzen verder verleggen en het ondernemerschap nog meer centraal stellen. Vandaar dat wij met onze partner VNO-NCW Brabant/Zeeland een matchmaking-onderdeel voorbereiden, waar hopelijk veel ondernemers gebruik van maken. Ook de bedrijfsbezoeken zullen naar verwachting veel deelnemers inspireren. De thema’s dit keer zijn smart- en e-mobility, energy , serious gaming, agroculture, food, medtech, ICT, living lab en hightech.

Bedrijfsbezoeken

1. Tesla te Tilburg (e-mobility, electric car)
2. Pal-V te Raamsdonksveer (smart mobility, ‘flying car’)
3. Kameleon Solar te Roosendaal (energy and climate, solarcells in construction materials)
4. Rijk Zwaan Breeding B.V. te Fijnaart (agroculture, improved seeds)
5. CM groep B.V. te Breda (telecom, mobile messaging & banking)
6. Real Life Gaming te Breda (serious gaming, real life experiences)
7. Amphia Ziekenhuis/BRONcampus te Breda (health, innovations in oncology)
8. Perfetti Van Melle B.V. te Breda (food, innovations in candy industry)
9. Gate2Campus en Fieldlab Campione te Rijen (smart industries, aircraft en maintenance engineering)

Datum

13 juni 2018