MKB Innovatiestimuleringsregeling (MIT) opent 17 april

Met de MIT-regeling werken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de regio’s (provincies) samen om Innovatieontwikkeling in het MKB te stimuleren. Er zijn diverse subsidie-instrumenten beschikbaar, voor zowel het beantwoorden van de eerste kennisvragen tot het uitvoeren van (technische) haalbaarheidsstudies en R&D projecten. De MKB-subsidie instrumenten zijn alleen beschikbaar voor MKB-ondernemers en Start-ups. Daarnaast zijn er twee MKB-ondersteunende instrumenten beschikbaar voor Top Kennis Instituten (TKI’s). Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en aanvraagmogelijkheden op de MIT website.

MIT en Smart Industry

De MIT-regeling is goed toepasbaar voor uw Smart Industry plannen. In bijna alle agenda’s van de topsectoren is ruimte voor de ontwikkeling van Smart Industry gerelateerde toepassingen. In deze memo vindt u een korte toelichting op de diverse instrumenten voor Smart Industry gerelateerde projecten.

Indienen: wees op tijd

De eerste aanvragen kunnen op 17 april worden ingediend. Let op: de vouchers en haalbaarheidsstudies gaan op basis ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. De ervaring leert dat vooral voor de haalbaarheidsstudies erg populair zijn. Advies is om direct op 17 april een aanvraag in te dienen als u belangstelling heeft, anders loopt u het risico achter het net te vissen.