1. Leerlingen van het Jeroen Bosch College ontwikkelen en bouwen 3-in-1 Drone op Gate2.

Leerlingen van 6 VWO van het Jeroen Bosch College ontwikkelen en bouwen 3-in-1 Drone op Gate2.

Mike, Sebas, Tim & Thomas hebben als doel een drone te ontwerpen en te bouwen die kan vliegen, varen en rijden zonder dat de drone aangeraakt hoeft te worden. Dit is ideaal voor momenten waar de drone in aanraking kan of moet komen met een nat oppervlak of  zich bijvoorbeeld door een krappe ruimte moet verplaatsen. De rijfunctie moet ervoor zorgen dat de drone zich in krappe ruimtes ook kan verplaatsen. Daarnaast kost het rijden en varen minder energie waardoor de drone langer gebruikt kan worden en dus meer in één sessie gedaan kan worden. Wanneer je dus een inspectie drone bezit die deze mogelijkheden heeft, is het inspectieproces efficiënter en zijn de kosten ook minder. De eigenaar van de drone kan zo geld besparen en investeren in de verbetering van bijvoorbeeld de onderdelen.

Inspectie is erg belangrijk voor het onderhoud van vele dingen; bruggen, windmolens en het riool, om er maar een paar te noemen. De laatste tijd worden er steeds meer drones gebruikt om dat soort inspecties makkelijker en vooral beter uit te voeren. Een drone kan namelijk makkelijker lastig te bereiken plaatsen bereiken dan mensen dat kunnen. Er is echter een probleem; drones zijn kwetsbaarder dan mensen. Ze kunnen niet erg goed tegen water of modder en ze kunnen vaak lastig op moeilijk te bereiken plekken komen. Een normale drone is vaak niet goed te gebruiken in vochtige of met water ondergelopen plekken.

Voor de realisatie zijn er uiteraard wel wat onderzoeken die gedaan. Belangrijke onderzoeksvragen hierbij zijn; Welke materialen zijn het meest geschikt voor het gebruik in een drone? Op welke manieren worden computergestuurde drones momenteel gebruikt? Welk type draadloze verbinding is het best voor de drone? Hoe kan de drone blijven drijven? Hoe maken we de drone waterdicht?

Projectpartners:

Opdrachtgever DronePoint

3DPrintlab

Gate2

 

Mei 2019