1. Smart Cool Water Project

Op initiatief van Gate2/Midpoint Brabant is er een samenwerking ontstaan tussen Cool Industries, Pathema en Ericsson. Samen willen ze gaan bewijzen dat de duurzame waterbehandeling installaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard gaan worden voor de industrie. Ericsson gaat de data die de koeltoren en waterbehandeling genereert in de Cloud verzamelen, visualiseren en analyseren. Door te meten, analyseren en acteren ontstaat een Condition Based Maintenance systeem. Met deze innovatieve techniek ontstaan nieuwe business modellen die de bedrijfszekerheid, energie efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie gaan verbeteren.

Doelstellingen zijn: waterbesparing, géén waterbehandelingschemicaliën verbruik, hogere beschikbaarheid van dekinstallatie, lagere operationele en onderhoudskosten.

Ontwikkelen van een industrieel datacommunicatie netwerk en datacollectieplatform op basis van narrowband IT-toepassing. Omdat er continue warmtelast nodig is, wordt de installatie bij Jardin te Rijen geplaatst, de overbuurman van Gate2.

update februari 2018: 

De eerste resultaten van het online meten van de prestaties van de koeltoren en waterbehandelingsinstallatie zijn nu in de Cloud leesbaar. De eerste opzet van het dashboard is werkend en wordt nu beoordeeld of de data ook de juiste informatie levert.

Sinds begin Januari is Microlan met hun innovatief bacterie meetstation aangesloten op de installatie. Deze installatie meet inline het aantal bacteriën in het koelwater wat een indicatie is van het eventueel aanwezig zijn van de schadelijke legionella bacterie in het koelwater.

De komende periode ligt de focus op het omzetten van data naar relevante informatie en het ontwikkelen van een businessmodel.