Update projectpartners Fieldlab CAMPIONE

 

Centraal Fieldlab

Het is inmiddels bekend dat het centrale Fieldlab gevestigd zal worden op Gate2, op Aeroparc Gilze-Rijen. Fieldlab CAMPIONE zal op de tweede verdieping komen. De aannemer die de ruimte gaat verbouwen is zojuist gekozen: Coen Hagedoorn Bouwgroep uit Tilburg. De eerste bouwvergaderingen hebben inmiddels plaatsgevonden. De bouwwerkzaamheden worden op film vastgelegd. Zoals het er nu uitziet, zal deze locatie net na de zomer geopend worden. Hierover later meer. Gate2 is trots dat het de komende jaren het Centrale Fieldlab mag huisvesten.

Voor de procesinstallatie die op deze locatie geïnstalleerd zal worden, vinden er op het moment ook gesprekken plaats met Avans en ROC Tilburg. Daarnaast praten onder andere FujiFilm, IMS, BOM en WCM over het inrichten van een ‘control room’ die gevestigd zal worden op de hoofdlocatie in Gilze-Rijen.

In deze ruimte komen de sensorgegevens binnen die op de test-procesinstallatie bevestigd worden. Daarnaast worden in deze ruimte ook de data verwerkt tot bruikbare informatie. Hier zijn ook Metatronics, Intelliments, Oliveira en DELTA. Deze laatste twee vormen met IMS het DAISY consortium (zie DAISY project). Dit consortium wil deze innovatie vanuit de windenergie sector inzetten als data acquisitie en analyse platform ter ondersteuning van de CAMPIONE innovaties.

Living Labs

Het Sitech Asset Health Center is op 14 april geopend. Lees hier de nieuwsberichten van WCM en Sitech zelf daarover.

 

Twee nieuwe PHD’s

Angelique Tinga en Tycho de Back zijn twee nieuwe PHD’s die onderzoek doen in opdracht van het Daf Technology Lab. Zij hebben samen met Ruud Dullens van Blue Tea een ronde gemaakt langs de asset owners in Fieldlab CAMPIONE om hun wensen wat betreft de toepassing van Virtual Reality. Veiligheid kwam als belangrijkste onderwerp naar boven.