17 november 2020 – Online event Smart industry voor regionaal MKB

Ontdek en implementeer versneld de mogelijkheden van smart maintenance, toegepast op het eigen bedrijf. Tijdens het event op dinsdag 17 november hoor je alles voor een succesvolle start met Smart industry.

 

Schrijf je nu in voor het event op 17 november van 15-17 uur

 

World Class Maintenance, Avans Hogeschool, de regionale ontwikkelingsmaatschappijen Midpoint Brabant, Rewin en BOM hebben met Fieldlab Campione 2 de krachten gebundeld om het regionale MKB in Midden- en West-Brabant de kansen van Smart Industry te laten verzilveren.

 

Programma Online event

 

Introductie
15.00 uur  Smart maintenance voor regionaal MKB  

onder handbereik in Fieldlab Campione 2

Paul van Kempen, operationeel directeur WCM

15.15 uur Smart industry in een stroomversnelling

Pierre van Kleef, Midpoint Brabant, Gate2

15.20 uur Introductiefilm Campione 
Praktijkcases Predictive Maintenance
15.30 uur Cool Industries / Sensor to Data

Maarten Wijffelaars

15.45 uur Onderhoud transportbanden inzichtelijk met sensordata

Mark Jans, Dimensys

16.00 uur Presentatie Campione cases
16.15 uur Pauze
16.25 uur  Intensieve trajecten MKB met studenten, docenten en lectoren

Cees Hogendoorn, Avans Hogeschool

16.40 uur Impactvol groeien in Brabant

Roland Grimm, BOM

Concurrerend innoveren in West-Brabant

John den Ridder, REWIN

16.50uur Q&A

 

Fieldlab Campione 2

Het project Campione 2 brengt smart maintenance toepassingen onder handbereik van MKB-bedrijven via inzet van docenten, studenten en lectoren van Avans Hogeschool, ondersteund door WCM, door de regionale ontwikkelingsmaatschappijen en door de kennisinfrastructuur van Smart industry Fieldlab Campione. 

 

 

Open innovatievorm met ruimte voor experiment

Campione 2 is een doorontwikkeling vanuit het nationale Fieldlab Campione, waarin het MKB gaat experimenteren met de mogelijkheden van Smart industry (data science, IoT, VR/AR) gericht op eigen ingebrachte casussen, waarna de praktische doorvertaling van Smart industry naar de eigen organisatie makkelijker wordt. In samenwerking met het Fieldlab Breda Robotics (robotica) schenkt Campione 2 aandacht aan de harde kant van Smart industry (technologie en innovatie) en aan de zachte kant (skills) en organisatorische aspecten (o.a. nieuwe, concrete business cases).  

 

Subsidie en begeleiding op maat

Avans Hogeschool start intensieve trajecten met regionale MKB-bedrijven om ze te helpen met het operationaliseren van smart maintenance-toepassingen. Naast deze begeleiding komt een MKB-bedrijf in aanmerking voor subsidie op de eigen investering (in uren of kosten) met betrekking tot de implementatie van smart maintenance-oplossingen. De bedrijven die we aanschrijven en selecteren, vragen we om mee te werken aan (voor nu nog digitale) bijeenkomsten ter inspiratie van collega-bedrijven.

 

Paul van Kempen, operationeel directeur World Class Maintenance:

“Jaarlijks selecteren we drie tot vijf MKB-bedrijven – dat kan gaan van een koekjesfabriek tot aan een leverancier van high tech productielijnen – die we helpen innoveren op het gebied van slim onderhoud. De successen daarvan delen we, om anderen weer te inspireren. Zo hopen we dat smart maintenance zich als een olievlek verspreidt in onze provincie. Zodat iedere ondernemer, groot of klein, mee kan profiteren van de nieuwste en beste mogelijkheden op dit vlak.”

 

Doorontwikkeling Fieldlab Campione

Op het Fieldlab Campione in Rijen is de afgelopen 5 jaar veel kennis ontwikkeld en ervaring opgedaan met de vertaling van Smart Industry naar concrete toepassingen en business cases. Hierbij stonden toepassingen op het gebied van smart maintenance en service centraal, met inbreng van toonaangevende bedrijven als Sitech, Fujifilm, Tata en kennisinstellingen als ROC Tilburg, Avans Hogeschool en Tilburg University. Dit heeft landelijk geleid tot verbeteringen en kostenbesparingen op het gebied van onderhoud aan productielijnen en tot nieuwe service business voor toeleveranciers. 

 

Paul van Kempen:

“In Fieldlab Campione gebeurt al wat WCM het liefst ziet: dat inzichten die we bij de één verkrijgen ook gedeeld worden met andere partijen. Er zijn al mooie business cases in Campione bereikt. MKB-ers in de regio die met Smart industry willen starten, ondersteunen wij met de kennis, ervaring en de infrastructuur van Campione.”

 

Online event Smart industry voor het MKB

Dinsdag 17 november 2020

15.00 – 17.00 uur

 

 

 

                                                       

 

LAATSTE NIEUWS

22 februari 2021

Unieke smart productielijn: centrale leer-werkplek in Cyber Physical Factory

‘Neusje van de zalm’ in Nederland Eind vorig jaar werd de basis gelegd voor Cyber Physical Factory op Gate2 in Rijen, de Smart Industry...

LEES DIT BERICHT
10 februari 2021

Kijk terug: webinar Data Value Centre – Smart Industry

Van monitoren met sensors tot het benutten van data Hoe kun je met data kosten besparen, waterdicht voorspellen en duurzamer produceren? Leer van d...

LEES DIT BERICHT
27 januari 2021

Uitgelicht: Avans studenten werken aan smart balancing robots

Op de Ericsson-campus in Rijen vinden veel studenten een stage of afstudeerplek. Met name stagiairs vanuit de opleidingen Informatica of Engineerin...

LEES DIT BERICHT