Start online Video Lectures Smart Asset Management

Tilburg University en World Class Maintenance
Start online Video Lectures Smart Asset Management

Tilburg University en World Class Maintenance werken samen aan een nieuwe serie Engelstalige videocolleges over Smart Asset Management: The SAM Video Lectures. De serie bestaat uit online video colleges door Henk Akkermans in combinatie met een reeks van online rondetafels over de veertien innovatieprioriteiten in maintenance door Henk Akkermans en Roland van de Kerkhof. Henk Akkermans is professor bij Tilburg University en directeur van WCM. Roland van de Kerkhof is docent en PhD researcher bij Tilburg University, mede-oprichter Asset Health Dynamics BV en projectleider bij WCM.

Innovatieprioriteiten

De 14 innovatieprioriteiten, als topics voor de online rondetafels, zijn voortgekomen uit de Delphi-studie Smart Moves for Smart Maintenance. Dit onderzoek, gepubliceerd in 2017 door WCM, schetste een eerste volledig beeld van de belangrijkste vernieuwingen die nodig zijn in onderhoud op de korte tot middellange termijn (tot 2020). Daarnaast bevat het onderzoek een analyse naar de oorzaken die de uitvoering van deze innovaties tegenhouden en geeft het aanknopingspunten om deze remmende factoren uit de weg te gaan en innovatie te stimuleren.

Online rondetafels

Henk Akkermans en Roland van de Kerkhof spreken tijdens online rondetafels met experts uit verschillende industrieën over de stand van zaken voor elk van de 14 innovatieprioriteiten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: voorbeelden van ‘best practices’, voornaamste ‘root causes’ waarom deze innovatieprioriteiten nog niet opschieten, voornaamste benefits als dit wel lukt en de voornaamste zaken die we kunnen doen om de innovatieprioriteiten sneller en beter te laten gaan. WCM nodigt de experts per onderwerp van de rondetafel persoonlijk uit.

Online videocolleges

De eerste SAM Video Lectures staan nu al online als Playlist online course Smart Asset Management. De opnames van de komende rondetafels voegen we telkens toe aan deze nieuwe serie. Alle SAM Video Lectures zijn daarna voor iedereen te volgen via het WCM YouTube kanaal. Voor studenten van de opleiding Smart Asset Management aan Tilburg University worden The Video Lectures onderdeel van het jaarprogramma.

Uitzendschema op YouTube
De eerste SAM Video Lectures staan al online en nieuwe colleges worden toegevoegd. De rondetafels over de 14 maintenance topics op het gebied van economics innovations, engineering innovations, information technology innovations and social innovations worden daarna wekelijks via YouTube gedeeld (data onder voorbehoud):

 • Performance-based contracts (PBC) op 11 mei
 • Life Cycle Costing (LCC) op 18 mei
 • KPI Dashboards op 25 mei
 • Asset Portfolio Management (APM) op 2 juni
 • Condition-Based Maintenance (CBM) op 8 juni
 • Degradation models op 15 juni
 • Design for Maintenance (DfM) op 22 juni
 • Integrating AM IT op 29 juni
 • Smart Sensors op 6 juli
 • Data analytics op 7 september
 • 3D/AR/VR/Digital Twins op 14 september
 • Mobile solutions op 21 september
 • Knowledge management op 28 september
 • Behavioral/Cultural Change op 5 oktober

 Op de hoogte blijven

Blijf ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied Smart Asset Management met de SAM Video Lectures op Youtube. Abonneer je op het WCM YouTube kanaal en klik meteen op het belletje, dan krijg je melding wanneer er weer een nieuwe Video Lecture online staat. Of houd de WCM website en social media in de gaten.

Voor de volledigheid alle links in bovenstaande mail:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLlyuLQuc2Dm073ojtksENU1xoGDMRMnyL
https://www.youtube.com/user/DIWCM
https://www.worldclassmaintenance.com/publicaties/boeken/smart-moves-for-smart-maintenance/

LAATSTE NIEUWS

09 juli 2020

Avans Hogeschool kiest voor Gate2

 “Door deze manier van samenwerken, versterken industrie en onderwijs elkaar.” Vanaf schooljaar 2020 – 2021 werkt Avans Hogeschool samen met ...

LEES DIT BERICHT
29 mei 2020

Aratos System BV verhuist naar Gate 2 in Rijen

Na start-up Aratos HAPS vestigt ook Aratos Systems BV zich nu op Gate 2 in Rijen. Aratos Systems BV is gespecialiseerd in ruimte & satellieten,...

LEES DIT BERICHT
18 mei 2020

Start-up Aratos HAPS BV strijkt neer bij Gate 2

Dataverzameling vanuit de stratosfeer Op 1 mei 2020 tekende Aratos HAPS het huurcontract bij Gate 2. Vanuit Rijen werkt het bedrijf aan een high te...

LEES DIT BERICHT