Eindejaarsborrel Gate2

Sprekers: Frank Buijsen, Maarten Wijffelaars en Paul van Kempen

Graag nodigen wij u uit voor onze Smart Industry Eindejaarsborrel op Gate2 in Gilze-Rijen, dinsdag 19 december, 16.00 uur. Tijdens deze borrel krijgt u inspirerende presentaties van drie Midpoint Smart Industry partners:

Franc Buijsen, directeur TiAT Europe: Medio 2017 zijn op Gate2 onderzoeklabs ingericht voor Niet Destructief Onderzoek (NDO). Zoals Penetrant Onderzoek level II en III, Magnetisch Onderzoek level II en III, Ultrasoon Onderzoek level II en III, Radiografie level II en III. De gecertificeerde opleidingen worden verzorgd door TIAT Europe BV (www.tiat.nl). De opleidingen worden gevolgd door industriele medewerkers en leerlingen van regulier onderwijs. 3 groepen studenten van ROC Tillburg volgen cursussen op de dinsdagen.
Maarten Wijffelaars, directeur Cool Industries. Op initiatief van Gate2/Midpoint Brabant is er een samenwerking ontstaan tussen Cool Industries. Pathema en Ericsson. Samen willen ze gaan bewijzen dat de duurzame waterbehandelinginstallaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard gaan worden voor de industrie. Ericsson gaat de data die de koeltoren en waterbehandeling genereert in de ‘Cloud’ verzamelen, visualiseren en analyseren.Door te meten, analyseren en acteren ontstaat een Condition Based Maintenance systeem. Met deze innovatieve techniek ontstaan nieuwe business modellen die de bedrijfszekerheid, energie efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie gaat verbeteren. Doelstellingen zijn: waterbesparing, géén  waterbehandelingschemicaliënverbruik, hogere beschikbaarheid van de installatie, lagere operationele en onderhoudskosten.
Ontwikkelen van een industrieel datacommunicatie netwerk en datacollectie platform op basus van narrowband IT toepassing.Tot slot geeft Paul van Kempen, Operationeel directeur WCM, een toelichting over de laatste ontwikkelingen van het Campione project en de realisatie van het Fieldlab Campione op Gate2.Genoeg gespreksstof voor een interessante netwerkborrel.