Bedrijven industrieel MKB klaar voor de toekomst dankzij digitale innovatiescan

#NIEUWS

Avans Hogeschool, Gate2, Cyber Physical Factory (CPF) en bedrijven bereiden zich samen voor op de digitale toekomst. Dat doen ze met de digitale innovatiescan, die bedrijven helpt hun digitale innovatievraagstukken voor de toekomst in kaart te brengen. Studenten van Avans gaan vanuit verschillende richtingen en achtergronden met deze vraagstukken aan de slag. 

“We zijn voortdurend op zoek naar innovatievraagstukken waarbij we bedrijven kunnen supporten, en daar ook de denkkracht van de studenten op inzetten”, licht Pierre van Kleef, directeur Gate2, toe. “We hebben de goede verbinding gelegd met het onderwijs. Studenten vanuit verschillende disciplines en hun docenten kunnen aan de slag voor met name het industriële MKB, om zo te kijken hoe we de zaken verder kunnen brengen.”

Lars van Dorst is student commerciële economie bij Avans. Met de scan, vertelt hij, kunnen ze duidelijke pijnpunten van bedrijven in kaart brengen. “Wij kunnen dan bijvoorbeeld een workshop geven, en zo een toekomstbestendige waardepropositie creëren voor het desbetreffende bedrijf.” Eén van die deelnemende bedrijven is Voxdale Nederland. “Deze middag brengt voor mij veel inzicht in waar we al met de organisatie”, vertelt directeur Stephan Sterrenburg. “We zitten heel hoog met onze kennis en innovatie voor andere mensen. Maar voor onze organisatie was dit wel een spiegel. We kunnen nog heel veel stappen maken om daar iets aan te doen. Voor mij wat het heel nuttig.”

Meer weten over ervaringen van andere bedrijven? Bekijk dan het filmpje hieronder en/of neem contact op met Pierre van Kleef.

Op de hoogte blijven?

Nieuws en ontwikkelingen vanuit Gate2 direct in je mailbox? Meldt je hieronder direct aan voor onze nieuwsbrief.


    Lees ook:

    Meer inspiratie?