Eerste vliegtuigsimulatoren Daedalus naar China

#NIEUWS

Zes vliegtuigsimulatoren in wording op een rij. Dat zie je als je de centrale hal van Gate 2 binnenloopt. De simulatoren zijn bestemd voor de Chinese markt. Daedalus Aviation Group, gevestigd op Gate 2 in Rijen, is de producent. En dat is een primeur, want Daedalus richt zich voorheen vooral op het uitzenden en detacheren van hooggekwalificeerd technisch personeel voor aerospace. Waarom breidt Daedalus haar productportfolio uit? We spreken erover met Patrick Wouters, directielid en expert op het gebied van simulatietechniek.

“De naam van de Chinese partner waarvoor deze sims bedoeld zijn, kan ik niet noemen. Maar het is een bedrijf dat onder meer vliegtuigonderdelen levert”, begint Wouters. Sinds 2019 is hij officieel lid van de directie van Daedalus. Verantwoordelijk voor marketing, sales én voor het opzetten van de nieuwe simulatie tak van de onderneming. “Omdat er op het gebied van simulatie-techniek nog veel te winnen valt in de markt, zetten we daar nu ook een aparte divisie voor op.” 

Race-simulatoren

Patrick weet waarover hij praat. Nadat hij jarenlang voor twee multinationals in de aerospace-industrie werkte, stortte hij zich op de ontwikkeling van simulatoren voor formule 2 tot en met 4 – coureurs.  In een hypermodern trainingscentrum (ook gevestigd op Gate 2) traint simrace-coureur Atze Kerkhof nu alle professionele coureurs van de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie). Ook internationale klanten weten zijn bedrijf Adrenaline Control goed te vinden. Daarnaast richtte Patrick Adrenaline Xperience en Adrenaline Simulation Systems op. Het eerste is gericht op trainingen voor e-sports, bij het tweede gaat het om virtuele racen vanuit huis. Met zijn komst naar Daedalus, keert hij terug bij zijn oude vakgebied: aerospace.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Op de hoogte blijven?

Nieuws en ontwikkelingen vanuit Gate2 direct in je mailbox? Meldt je hieronder direct aan voor onze nieuwsbrief.


    Lees ook:

    Meer inspiratie?