Digitaal Innoveren

#PROJECT

Bedrijfsinnovatie met digitale scan helpt bedrijven te innoveren

Bedrijven ondersteunen met innovatie en succesvolle digitale transformatie. Dát is het doel van de ‘Digital Transformation Maturity Scan’ die Innovatiecampus Gate2 CPF samen met Avans Hogeschool en bedrijven heeft ontwikkeld. Gecombineerd met een workshop zorgt dat bedrijven starten met hun innovatieproject.

Mogelijkheden in kaart
Met de digitale scan worden bedrijven op 7 dimensies van hun bedrijfsvoering getoetst en scoren in kaart gebracht. Hiermee worden sterkten en zwakten in kaart gebracht en aanknopingspunten voor verbetertrajecten. Bedrijven worden hierdoor bewust van innovatie mogelijkheden en kunnen op deze manier (verbeter) projecten identificeren. De digitale scan is specifiek afgestemd op de behoeften van bedrijven uit de regio.

Killer Application Identification
Naast de digitale scan heeft dit project ook een unieke workshop: Killer Application Identification. Deze wordt ingezet wordt om samen op locatie van een bedrijf te komen tot een top 3 van verbeter/innovatie projecten. Deze worden vervolgens beoordeeld op technische en economische haalbaarheid met behulp van een Risk-Reward Matrix.

Bedrijven krijgen ondersteuning om hun bedrijfsprocessen te analyseren en te bepalen welke innovatieprojecten voor hen van belang zijn. De samenwerking met Avans Hogeschool biedt bedrijven de mogelijkheid om met studenten hun innovatieprojecten te ontwikkelen en uit te voeren wat kan leiden tot nieuwe oplossingen en waardevolle samenwerkingen.

Meer over dit project?

Laat je gegevens achter en we vertellen je graag meer over dit project.


  Details

  Projecteigenaar:Ricardo Abdoel

  Organisatie: Gate2 CPF

  Periode:januari t/m juli 2023

  Partners:Gate2, St. CPF, Avans Hogeschool, Rabobank en BOM

  Meer inspiratie?