Machine-activering op afstand

#PROJECT

Op afstand machines in bedrijf stellen

Remote Commissioning is het op afstand in bedrijf stellen en onderhouden van machines met behulp van IoT, datacommunicatie, cloud computing en augmented reality. Mede als gevolg van de Corona pandemie is deze ontwikkeling van het op afstand overnemen en bedienen van machines in een stroomversnelling gebracht.

Het projectteam bestaande uit studenten en docenten van Fontys Hogeschool, Festo experts en CPF-coaches ging de uitdaging aan om een proof of concept te ontwikkelen om de voor- en nadelen van Remote Commissioning goed in kaart gebracht werden. Om vervolgens middels het daadwerkelijk ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een veilig systeem de werking aan te tonen.

Slimmer, sneller en koste efficiƫnter
Technici kunnen snel en efficiƫnt problemen identificeren en oplossen zonder dat ze ter plaatse aanwezig hoeven te zijn. Dit bespaart niet alleen geld, maar verhoogt ook de reactiesnelheid, minimaliseert uitvaltijd en verhoogd de productiviteit.

Proof of Concept
Beveiliging van gegevens en privacy is van groot belang. Het projectteam heeft een proof of concept opgeleverd waarbij via een beveiligde verbinding toegang werd gerealiseerd tot de PLC-systemen van de CPF. Hierdoor kan om op afstand de machineonderdelen worden aangestuurd. Ter controle en monitoring is een video feed opgezet waarbij de acties via een dashboard bij de operator op afstand live te volgen zijn. Hierdoor wordt zekerheid verkregen over de werking van de machines.

Een groot voordeel van het op afstand machines overnemen is dat gespecialiseerde technici op afroep beschikbaar zijn om ondersteuning te bieden bij het inbedrijfstellen, configureren en onderhouden van systemen wereldwijd.

Meer over dit project?

Laat je gegevens achter en we vertellen je graag meer over dit project.


  Details

  Projecteigenaar:Fest Jan Koudijzer/ CPF Ricardo Abdoel

  Organisatie: Festo/ Gate2 CPF

  Periode:februari t/m Juli 202

  Partners:Gate2 CPF, Festo, Fontys Hogeschool, VIAAPPIA

  Meer inspiratie?