Tracking & Tracing met 5G

#PROJECT

5G toepassing voor tracking en tracing in productieprocessen

Kwaliteitsborging in productieprocessen voor voedsel- en medicijnproductie is mogelijk door continu data te verzamelen en te verwerken. Dit is vergelijkbaar met het tracken en tracen van een pakketje bij een logistieke provider maar dan met meer data en snellere data verwerking. In overleg met Ericsson die een 5G infrastructuur operationeel heeft op Gate2 is het project Smart Production with Sensor Fusion bedacht. Doel is het aantonen dat het 5G netwerk ingezet kan worden om veel en snel data te verzamelen en te verwerken met procesweergave in een dashboard.

Autonome productie door slimme sensoren
Het project omvat het ontwerp en de implementatie van een sensornetwerk, het opzetten van een 5G datacommunicatie netwerk en de ontwikkeling van analytische algoritmen en de integratie met bestaande systemen voor productiebeheer. Als productiestraat is de CPF ingezet. Met de kennis van dit project kunnen bedrijven de kwaliteit van hun productieprocessen aanzienlijk verbeteren. Door real-time tracking en tracing, gekoppeld aan analyses, kunnen afwijkingen tijdig worden geïdentificeerd en gecorrigeerd, waardoor de productkwaliteit wordt gewaarborgd. Het systeem is een waardevol hulpmiddel om de kwaliteit van eindproducten en productieprocessen op elk moment te garanderen.

Continu verbeteren
Dit project is opgezet als meerjarig project waarbij doorontwikkeld wordt op de allerlaatste versie van het proof of concept. Meerdere studentgroepen kunnen een bijdrage leveren aan het project waarmee de kans wordt vergroot dat een waardevolle innovatie voor de productie- en maakindustrie tot stand wordt gebracht.

Meer over dit project?

Laat je gegevens achter en we vertellen je graag meer over dit project.


  Details

  Projecteigenaar:Ercisson Jeroen Buijs, Allert van der Veen, CPF Ricardo Abdoel

  Organisatie: Gate2 CPF

  Periode:september 2021 t/m juli 2023

  Partners:Gate2 CPF, Ericsson, Fontys Hogeschool

  Meer inspiratie?