Maart in het teken van onderwijs: kick-offs met Fontys, Avans en Technasium

#NIEUWS

De maand maart stond bij Gate2 in het teken van samenwerking met het onderwijs, misschien nog wel meer dan normaal. Maar liefst drie interessante projecten gingen van start:
  • Op 10 maart was een kick-off met 40 studenten van Fontys ICT. Zij gaan aan de slag gaan met innovatieprojecten met en voor bedrijven.
  • Op 23 maart was de start van de ‘Digitale Innovatiescan’ voor bedrijven, met studenten en docenten van Avans Hogeschool. Na een masterclass gaan bedrijven als groep aan de slag om hun bedrijfsprocessen te analyseren.

Masterclass ‘Digitale innovatiescan’ bij Gate2

  • Op 30 maart bezochten 50 leerlingen van het Technasium/2College Cobbenhagenlyceum Gate2, samen met hun docenten Tamara Coenradi en Gijs Huijkens. Ricardo Abdoel gaf de leerlingen van klas 3 daar een introductie over het nieuwe project ‘Harvest Haven’. Een interessant project met een internationaal karakter: de kick-off werd via livestream gevolgd door leerlingen uit klas 3 van het Milton Peters College op Sint Maarten. Vervolgens maakten de leerlingen kennis met Gate2. Ze kregen uitleg over de Cyber Physical Factory en leerlingen keken binnen bij de Lijmacademie en MATinspired. Oud-leerling van het Technasium Dylan Huijbregts gaf tot slot voorlichting over de ICT-studie die hij nu doet op Fontys Eindhoven. Gate2 verbindt onderwijs, bedrijven en innovatieve hubs op allerlei manieren aan elkaar. Deze middag liet dat weer mooi zien!

Op de hoogte blijven?

Nieuws en ontwikkelingen vanuit Gate2 direct in je mailbox? Meldt je hieronder direct aan voor onze nieuwsbrief.


    Lees ook:

    Meer inspiratie?